Baconpaj med lök:

Supergott!!

Ingredienser

  • Paj
  • 250 g mjöl
  • 4 msk olivolja
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 tsk torrjäst
  • Fyllning
  • 4 lökar
  • 200 g bacon
  • 1 msk olja
  • Salt
  • Peppar
  • 1 burk crème fraiche (2dl)
  • 2 ägg
  • 150 g riven ost
  • Instruktioner

    Lös upp jästen i ljummen mjölk. Tillsätt mjöl och kryddor och arbeta samman degen. Tryck ut degen i en pajform (ca 20-30 cm) och låt den jäsa medan fyllningen görs. Skiva lök och bacon och stek det i en stekpanna. Rör samman crème fraiche, ägg, ost och kryddor. Strö lök och bacon i pajskalet och häll över äggblandningen. Gräddas i cirka 25-30 minuter på 20 grader. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben