Baconris carbonara

Serverar: 4 portioner

Gott

Ingredienser

  • 2 förp tärnat bacon naturell à 140 g
  • 3 dl ris
  • 2 dl Kelda ostsås
  • 2 msk persilja hackad
  • 2 tsk grovmalen svartpeppar
  • Tomatsallad
  • 2 tomater
  • 1 liten rödlök
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • Till servering
  • 4 äggulor
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt förpackningsanvisning.
    2. Skiva tomater och rödlök tunt och blanda med vinäger. Salta och peppra.
    3. Fräs bacontärningar i en stekpanna och vänd ner dem tillsammans med ostsås och persilja i riset.
    4. Fördela carbonaran i djupa tallrikar. Lägg en äggula på toppen och mal över rikligt med svartpeppar. Servera med tomatsalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 7 december 2009

    Nu har jag äntligen njutit Carbonaran, väldigt gott, 5P o tack så mycket.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben