Baconrulle!

Serverar: 4 portioner

Mycket smaskig! Den borde ni prova..

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 2 msk finhackad gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 pkt bacon, ca 150 g
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Häll vatten och mospulver i en skål och rör om. Tillsätt ägg, färs och kryddor och blanda till grundfärsen.
    2. Fräs löken glansig i smöret. låt svalna. blanda lök och persilja med grundfärsen.
    3. Forma 8 stora dolmar/järpar. linda en baconskiva runt varje. Stek dem ett par minuter, runt om, i panna. Efterstek
    4. Sedan 10 – 15 minuter i ugnen.
    5. Servera med t ex råstekt potatis och vitlökssmör eller med skånsk potatis.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    8

    Kommentarer (3)

    vanillalover 26 januari 2008

    Mycket gott! ( vi valde dock att plussa på mosad Fetaost i järparna...)

    jimboz 31 maj 2009

    Kalasgott ! Tack för en lätt rätt !

    pengsan 15 september 2009

    Mospulver?? Hittar det inte bland ingredienserna.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben