Baconrullad kycklingfilé med svamprisotto

Serverar: 4 portioner

Himmla gott!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer (ca 500 g)
  • 1 tsk salvia
  • 1 pkt bacon (140 g)
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk soja
  • Risotto
  • ca 300 g champinjoner, kantareller eller karljohansvamp
  • 25 g margarin eller smör
  • 4 dl avorioris
  • 8 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl riven lagrad ost, riven
  • 2-3 krm salt
  • svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Dela filéerna på längden. Krydda eventuellt med salvia. Rulla in bitarna i bacon. Lägg dem i en ugnssäker form och droppa över balsamvinäger och soja. Stek i mitten av ugnen ca 20 minuter i 225 grader.
    2. Borsta svampen och dela den i bitar. Fräs den i fettet i en gryta. Blanda i riset och fräs ytterligare några minuter under omrörning. Koka upp vatten och buljongtärning. Tillsätt några dl i taget i grytan och rör om. Koka ca 20 minuter. Rör i osten och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar.
    3. Servera kyckling och risotto med sallad och tomat.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (2)

    jath1 1 augusti 2008

    Jätte, jätte, jättegott! Jag använde trattkantareller.

    tina85 1 mars 2010

    Supergott & enkelt att tillaga, helt klart högsta betyg!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben