Baconspäckad curryfilé , komplett

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Mycket smak med få ingredienser, lättgjord med allt i en form. Bör pga snittet göras på fläskytterfilé som är tjockare än fläskfilé. Om ni vill ha rätten het eller snäll, bestämmer ni själva med curryburken. Skysåsen som bildas gör rätten komplett ihop med kött och potatis.

Ingredienser

  • 800 g fläskytterfilé
  • 1 kg potatis (gärna fast sort)
  • 150 g bacontärningar (1 paket)
  • 6 skivor bacon
  • 1-2 dl vispgrädde
  • Svartpeppar
  • Curry
  • Salt
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatisen i ca 5-6 mm tjocka skivor. Lägg i en smord ugnsform ca 35x25 cm och krydda med salt, peppar och curry. Blanda runt så kryddningen blir fördelad och placera 1 fals under mitten av ugnen. Låt stå i 20 minuter medan ni förbereder köttet. Putsa filén och skär ett snitt på längden till lite drygt halva tjockleken. Krydda filén med peppar och curry runt om och i snittet. Obs: inget salt. Fyll snittet med bacon tärningarna. Lägg ut baconskivorna tvärs över med jämna mellanrum. Tryck ihop filén så snittet blir v-format och förbind med baconskivorna invikta i botten. Ta ut formen och rör om potatisen, tryck ut potatisen mot långsidorna så mittremsan blir fri. Lägg filén i mitten och sätt tillbaka i ugnen 20 minuter. Dra ut formen och häll grädden över potatisen på långsidorna. Stek vidare i 20-30 minuter tills all fått fin färg. Skär i portionsbitar mellan baconskivorna. Servera med en grönsallad.

    Liknande recept

    4
    1 h 5 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    emseli 1 juni 2013

    men detta låter ju bara alldeles för farligt! detta skall testas snart

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben