Bacontoppad gratäng

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 45 minuter

Fransk senap i såsen och bacon "på toppen" ger ljuvlig smak till den här gratängen. Snabbt gott och praktiskt!

Ingredienser

  • 6 kycklingfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 4 dl crème fraiche
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk fransk senap
  • 2 msk kinesisk soja
  • Garnityr
  • 200 g bacon, i tärningar
  • 1 liten knippe persilja, finhackad
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader.
    2. Tina frysta kycklingfiléer. Salta och peppra. Lägg i en ungssäker form. Koka ihop ingredienserna till såsen och häll över kycklingen. Hetta upp en stekpanna och stek bacontärningarna knapriga. Fördela dem över kycklingen och avsluta med att strö över persilja och riven ost. Gratinera mitt i ugnen tills osttäcket är gyllenbrunt 30-45 minuter.
    3. Servera med ris och en härlig grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    cia75 30 januari 2009

    Gissa om jag letat efter detta receptet..Var en favorit för några år sedan..Men tappade bort receptet! TACK snälla!

    mammasmal 4 februari 2009

    Jaaaaaaa! Precis vad jag vill ha på fredag då det är sista kvällen innan "gummidottern reser till England för att praa..... Hoppas att det är ok att byta ut kycklingen mot kotletter........Återkommer om detta! Hälsning från mammasmal

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben