Bär- eller fruktmuffins

Serverar: 15-20 portioner

En saftig och god muffins som du fyller med valfria bär eller frukter. Den här gången valde jag att trycka ner ett par hallon och några blåbär i varje muffins.

Ingredienser

  • 125 g margarin
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl mjölk eller grädde
  • Valfria bär, frukt, russin eller syltade apelsinskal
  • Instruktioner

    1. Rör rumsvarmt margarin och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver omväxlande med vätskan. Häll upp smeten helst i smord muffinsform av teflon eller muffinsformar av metall men det går givetvis bra med pappersformar också! Tryck ner några bär eller fruktbitar.
    2. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter, 200 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben