Bär- och mandelclafoutis

Serverar: 6 portioner

Den här klassiska franska efterrätten tar knappt någon tid alls att göra.

Ingredienser

  • 400 g björnbär, blåbär och hallon
  • Smet
  • 50 g mald sötmandel
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 1/4 dl råsocker
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 2½ dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Fördela bären jämnt över botten i en ugnssäker form, ca 24 cm i diameter.
    2. Blanda övriga ingredienser till en jämn smet. Häll över bären.
    3. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter tills den har pöst upp lite och är gyllenbrun. Serveras varm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben