Bär- och mandelclafoutis
Serverar:
6 portioner
Den här klassiska franska efterrätten tar knappt någon tid alls att göra.
Ingredienser
400 g björnbär, blåbär och hallon
Smet
50 g mald sötmandel
2 msk vetemjöl
1 1/4 dl råsocker
2 ägg
2 äggulor
2½ dl vispgrädde
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader. Fördela bären jämnt över botten i en ugnssäker form, ca 24 cm i diameter.
Blanda övriga ingredienser till en jämn smet. Häll över bären.
Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter tills den har pöst upp lite och är gyllenbrun. Serveras varm.
Liknande recept
Bär- och citronpaj
5
10
Bär- eller fruktmuffins
15-20
Anjushkas nyttiga bär- och mangosorbé
25 min
4-6
Yoghurtdessert med bär- och rödvinscoulis
4
Bär- och mandeltårta
20
Bär- och fruktsallad med citrussås
4
Oemotståndlig bär- och kiwicoupe
25 min
4
Läckra bär- och chokladbitar
25
Bär- eller fruktmuffins med marsipan
8
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!