Bärcheesecake med pepparkaka

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Ett av min hustru modifierat recept på en cheesecake som går att äta inte bara i juletid.

Ingredienser

  • 300 g pepparkakor
  • 150 g smör
  • 2½ dl kesella
  • 600 g philadelphiaost
  • 1 dl socker
  • 1 dl maizena majsstärkelse
  • 1½ msk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • 150 g frysta bär, björnbär, hallon eller blåbär
  • Instruktioner

    1. Krossa pepparkakorna i matberedare. Smält smöret och rör ner i smulorna.
    2. Tryck ut smulorna i en rund form med löstagbar botten som är 24 cm i diameter.
    3. Blanda kesellan, philadelphiaosten, sockret, majsstärkelsen och vaniljsockret med elvisp till en jämn smet.
    4. Vispa i äggen och tillsätt grädden under vispning. Smält chokladen i vattenbad och rör ner i smeten.
    5. Häll smeten i formen och strö över bären. Grädda i 200° ca 30 minuter.
    6. Stäng av ugnen och låt stå kvar i eftervärmen i 30 minuter. Ställ in kakan i kylen och låt stå i minst 4-5 timmar före servering. Servera med färska bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben