Bärpaj med smulpajsdeg

Serverar: 8 portioner

Enkel och god.

Ingredienser

  • Smulpajsdeg
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1½ dl havregryn
  • 2 msk Strösocker
  • 100 g smör el. margarin
  • Fyllning
  • Bär (t.ex. jordgubbar) 500 g
  • ½ dl strösocker
  • 1½ msk potatismjöl
  • Instruktioner

    Smuldeg: Smält matfett i en kastrull. Rör ner smör, socker, vetemjöl och havregryn i en bunke och blanda väl. Paj: Sätt ugnen på 225°C. Fyll botten på en ugnssäker form med bär. Strö över potatismjöl, sedan socker. Till frysta, sockrade bär endast potatismjöl. Strö smuldegen över. Grädda mitt i ugn i cirka 15-20 minuter, tills smuldegen fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben