Bästa svarta vinbärs saften

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 2 timmar

Svärmors recept som håller i generationer Inte för söt, älskad av alla barn och C-vitaminrik

Ingredienser

  • 5 L Svarta vinbär
  • 4 L vatten
  • 7 hg socker per liter saft
  • 1.5 - 2 tsk Natriumbenzoat
  • Väl rengjorda flaskor , eller frys in
  • Instruktioner

    Koka vatten o bär i ca 15 min Sila av i silduk Häll saften i kastrull med socker , rör tills sockret löst upp sig. Tillsätt konserveringsmedel Natriumbenzoat först utrört i en kopp med saften, som sen hälls ner i resten av saften. Häll på flaskor. Eller frys in lagom portioner.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    orco 23 juli 2008

    Denna kokas nu med spänning blandade dock svarta o röda få se vad det blir.....

    gds877 27 augusti 2009

    Plockat bären i kväll ska prova koka din saft i helgen. Tack för receptet

    gds877 18 december 2009

    Saften blev jättegod, Tack

    Relaterade Artiklar

    Hallonsaft
    Bättre saft har ingen haft. Hallonsaft är en riktig sommarklassiker oc...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben