Baguette med ägg och skagenröra

Serverar: 4 portioner

En annan god baguette.

Ingredienser

  • 4 portionsbaguetter
  • Matfett
  • 1 huvud grönsallat
  • 4 ägg , kokta och skivade
  • Skagenröra
  • 800 g räkor med skal
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 dl dill, hackad
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • Gurkskivor
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Dela bröden på längden, men inte helt igenom. Smöra bröden och lägg sköljd grönsallat och äggskivor ovanpå.
    2. Skala räkorna och blanda med majonnäs, crème fraiche och dill. Smaka av med salt och peppar. Fördela skagenröran i bröden och dekorera med gurkskivor och citronklyfta.
    3. Vill du ha smörgåsen lite festligare kan du lägga en klick löjrom ovanpå räkröran.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Gillsan 1 augusti 2008

    Gott i gott gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben