Baguette med rosmarin, äpple och Herrgård

Serverar: 4 portioner

Ostens nötighet, äpplets sötma och rosmarinens distinkta smak lyfter "ostmackan" till nya höjder.

Ingredienser

  • 4 bitar vällagrad Herrgård, à 25 g
  • 1 äpple, gärna Signe Tillish när säsongen tillåter
  • 2 msk svensk honung
  • 1 msk olivolja
  • 1 kvist rosmarin
  • 4 små baguetter eller kuvertbröd
  • Instruktioner

    Ta fram och rumstemperera osten. Skala, kärna ur och tärna äpplet fint. Blanda honung och olivolja i en liten kastrull. Lägg i äppeltärningarna och koka försiktigt tills de blir mjuka ca 1 min. Plocka rosmarinbladen och hacka dem fint. Vänd ner dem i äpplena. Låt kallna. Skåra bröden och lägg i ost och äpple.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben