Bakad potatis med kantareller och bacon

Serverar: 4 portioner

En krämig fyllning med färskost och knaperstekt bacon

Ingredienser

  • 4 bakpotatisar
  • Fyllning
  • 200 g krämig färskost, tex philadelphia
  • 1 pkt ( 80 g ) boursin färskost
  • 1 ¼ dl lätt crème fraiche
  • 100 g färska kantareller
  • 1-2 msk smör
  • 100 g bacon
  • 1 msk hackad, färsk timjan
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 ° Tvätta och borsta potatisarna. Skär ett kryss i dem. Lägg dem på ett galler i ugnen och baka tills de känns mjuka, 50-60 minuter
    2. Fyllning: Rör samman färskostarna med crème fraichen. Skär kantarellerna i bitar. Bryn dem i smör. Skär baconet i bitar, spara ev några större bitar till garneringen. Bryn det och låt det rinna av på ett hushållspapper.
    3. Rör ner kantarellerna och bacon i fyllningen. Smakasätt med timjan, salt och peppar. Garnera ev med några kantareller, lite bacon och timjan. Server med blandad sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben