Bakad potatis med skinka och yoghurtsallad

Serverar: 4 portioner

Godast blir potatisen om du bakar den i vanlig ugn och bara värmer på den i mikron. Att enbart köra den i mikron gör att den snarare blir kokt än bakad.

Ingredienser

  • 1 bakpotatis
  • 2 skivor kokt eller rökt skinka
  • 5 cm purjolök
  • Sallat
  • ½ dl matlagningsyoghurt
  • 1 tsk osötad senap
  • ½ äpple
  • ½ röd paprika
  • 6 gröna oliver
  • Instruktioner

    1. Skrubba potatisen och baka den i ugn ca 45-50 minuter i 225°.
    2. Yoghurtsallad: Blanda yoghurt och senap. Skär äpple, paprika och oliver i små bitar. Rör ner i yoghurten.
    3. Värm ev på potatisarna om du bakat dem i förväg.
    4. Servera med rejäla klickar av yoghurtsåsen, strimlor av skinka och purjolök samt extra sallat.
    5. Tips! Du kan ersätta en stor bakpotatis med två mindre, vanliga potatisar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben