Bakade potatishalvor med ansjovis

Serverar: 2 portioner

Ingredienser

  • 2 bakpotatisar
  • 1 msk olja
  • 2 dl strimlad purjolök
  • 1 burk ansjovisfiléer
  • 1 dl riven ost
  • 12 svarta oliver
  • Instruktioner

    Skölj och torka potatisarna väl. Skär dem på längden till halvor. Ställ potatishalvorna i en ugnssäker form. Pensla ytan med oljan. Baka potatisarna i 225°C, ca 35 min. Skölj, ansa och finstrimla purjolöken. Låt ansjovisen rinna av och hacka den. Blanda purjo, ansjovis och ost. Fördela blandningen på potatisen. Stick ner 3 oliver i blandningen på varje potatis. Gratinera i 250°C, ca 10 min tills ytan fått lite färg. Servera med en blandad sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben