Baked oat - Bakad havregryn

Serverar: 6 portioner

Frukost, dessert eller nattamat.

Ingredienser

  • 5 dl grynblandning (eller havre-, råg- eller dinkelflingor)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk vaniljpulver
  • ½ tsk salt
  • 2 ägg
  • ½ dl flytande honung
  • 5 dl osötad mandeldryck
  • 1 dl frön, t ex pumpakärnor, solrosfrön och sesamfrön
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk flytande honung
  • Servering
  • Bär
  • Turkisk yoghurt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda grynblandning, bakpulver, kanel, vaniljpulver och salt. Vispa ihop ägg, flytande honung och mandeldryck och blanda med de torra ingredienserna.
    3. Häll i en smord ugnsform, ca 24 cm i diameter. Rör ihop frön, rapsolja och honung. Fördela i formen.
    4. Baka i mitten av ugnen i 30-40 minuter, tills den är gyllene. Låt svalna 10 minuter.
    5. Servera med bär och turkisk yoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben