Bakpotatis blue cheese

Serverar: 4 portioner

Halloween. Fyllda vegoknölar - festligt och gott. Litet kalas eller stor fest, allt fler hittar på något extra kul på Halloween

Ingredienser

  • 2 stora bakpotatisar, ca 600 g
  • 150 g färsk eller fryst bladspenat
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör, att steka i
  • 125 g Kvibille gräddädel
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Tillbehör
  • Valfri sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Dela potatisen i halvor. Baka i nedre delen av ugnen tills de är mjuka, 45-60 min. Tina ev spenaten och pressa ur vattnet. Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och spenat i smör i en stekpanna. Grovriv ädelosten och rör ihop med crème fraiche i spenaten. Gröp ur potatisarna men spara skalen. Mosa potatisen och rör ner i spenatröran. Salta och peppra. Fyll skalen och baka dem i övre delen av ugnen vid 250 grader ca 10 min.
    3. Servera med sallad.
    4. Tips Rätten kan förberedas och gratineras strax innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben