Bakpotatis med het skinkröra

Serverar: 4 portioner

Går lika bra med kyckling m.m.

Ingredienser

  • 4 bakpotatisar
  • 4 dl lättcrème fraiche
  • 1 dl majs
  • 1 finhackad röd paprika
  • 2 hg strimlad rökt skinka
  • 2 msk bostongurka
  • 1 finhackad rödlök
  • 2 msk sötsur chilisås
  • 1 nypa cayennepeppar
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • 4 msk aromsmör
  • Instruktioner

    1. Skölj och borsta potatisen noga och kryssa dem mitt på. Lägg potatisen på ett galler eller en saltbädd på braspannan.
    2. Sätt in dem i ugnen på 225 grader i 45-60 minuter. Vill du att det ska gå fortare så sätt in dem i micron i 8-10 minuter, sen in i ugnen 20-30 minuter.
    3. Rör ihop alla ingredienserna till en röra. Smaka av med kryddorna. Lägg i en msk smör i varje potatis. Sen i med röran.
    4. Servera potatisen med lite sallad till och lite klippt gräslök eller krasse på toppen.
    5. Tips: Jag har mitt eget kombismör i potatisen som finns bland mina recept. Det är gott med ett kryddat smör i.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    viktoria72 26 juni 2009

    Hej!! Så gott det var!! Vi gjorde den här skinkröran på midsommarafton och hade till färskpotatis istället för sill för dem som inte tyckte om sill. Alla tyckte den var jättegod!! Ville bara tala om det:) Soliga hälsningar Viktoria

    Gillsan 26 juni 2009

    tack så jättemycket för kommentaren det var roligt att höra ha en skön sommar.

    LANDJ 26 maj 2016

    Älskar det här receptet innerligt och har använt det fler gånger än jag kan räkna! Fick skrämselhicka när jag slarvat bort det. Tack gudskelov fanns det kvar här :-).

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben