Bakpotatis med svampfyllning

Serverar: 4 portioner

Mumsigt

Ingredienser

  • 12 små potatisar av mjölig sort
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 250 g champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 tsk olivolja
  • 4,5 dl gräddfil
  • 3 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader. Skrubba potatisen och pricka den med en gaffel. Baka i ugnen 50 minuter eller tills den är mjuk.
    2. Svampfyllning: Rengör svampen och hacka den fint. Pressa vitlöken. Hetta upp oljan och fräs svamp och vitlök 2 minuter. Låt det svalna. Rör ner gräddfilen och krydda med det mesta av den hackade persiljan.
    3. Krydda efter behag med salt och peppar. Skär ett kryss i potatisen. Tryck till så att de öppnar sig. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben