Den här läckra potatisen smakar utmärkt som tillbehör till alla slags rätter men är särskilt god till fisk.
Ingredienser
4 bakpotatisar
Olivolja
3 tunna skivor bacon
1 - 1½ tsk worcestershiresås
½ tsk nymalen svartpeppar
Instruktioner
Värm ugnen till 200 grader. Pensla en ugnsfast form med olivolja.
Skrubba och skiva potatisen i 1 cm tjocka skivor. Lägg dem i en stor kastrull med lättsaltat vatten och låt det koka upp. Sänk värmen och sjud sakta i 8 minuter. Häll av vattnet, låt svalna något och trava skivorna i taktegelmönster i ugnsformen. Pensla med olivoljan.
Putsa ev baconet från fett, strimla skivorna och strö över potatisen. Stänk över worcestershiresås och peppar.
Grädda i ugnen 30-40 minuter tills potatis och bacon är knaprigt guldbruna.