Balsambakad kycklingfilé med persikor

Serverar: 4 portioner

Den här ugnsbakade kycklingrätten är lika god varm som kall och är därför perfekt att packa i picknickkorgen.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 2 st persikor eller nektariner
  • 4 st färska lökar
  • 2 st kvistar rosmarin
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk lagrad balsamvinäger eller crema di Balsamico
  • Flingsalt
  • Nymald peppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Dela kycklingfiléerna i grova bitar. Skär varje persika eller nektarin i 6 klyftor. Ansa löken och dela de som är större mitt itu.
    3. Lägg kyckling, persikor och lök i en smord ugnsfast form. Repa över bladen från rosmarinkvistarna. Ringla över olja och balsamvinäger och krydda med salt och peppar.
    4. Baka i mitten av ugnen cirka 25 minuter, kycklingsaften ska vara ofärgad när kycklingen är genomstekt. Ös kycklingen någon gång under stektiden.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben