Balsamicokyckling med lök
Har ej prövat, jag har tydligen missat att Arla har kommit ut med en ny Kelda sås, nyss eller för ett tag sedan. Jag gillar ju balsamico, så här ska testas (måste på Ica och titta i hyllorna).
Ingredienser
500 g kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk Arla smör-&rapsolja
2 rödlökar
8-12 vitlöksklyftor
1 liten purjolök
2 tsk oregano
3 dl Kelda sås Crema Balsamico
Instruktioner
- Ugn 200º.
- Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem runt om i 1 msk smör-&rapsolja,. Lägg filéerna i en ugnssäker form.
- Skala rödlök och vitlök. Skär rödlöken i stora klyftor och purjolöken i 3 cm långa bitar. Lägg löken runt om filéerna. Ringla 1 msk smör-&rapsolja över löken. Strö över oregano.
Tillaga i mitten av ugnen 15-20 min.
- Värm såsen under omrörning. Skär filéerna i skivor och servera med lök, sås och klyftpotatis.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Åhhhr älskar balsamico!!! Tack för tipset :)
På Arla.se finns detta recept fast utan den färdiga kelda balsamicosåsen, dvs. att de listar upp vad du behöver för att koka ihop egen balsamicosås.