Balsamkokt köttgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En lättlagad gryta där man börjar med att koka köttet, sedan potatis och sist grönsakerna.

Ingredienser

  • 500 g rostbiff
  • 4 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 2 st lagerblad
  • 1 msk rosmarin, färsk och hackad
  • 3 msk balsamvinäger
  • 5 st potatisar
  • 1 st palsternacka
  • 4 st salladslökar
  • 250 g färsk broccoli
  • 1 tsk maizena majsstärkelse
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 1 cm tjocka skivor och sedan i bitar.
    2. Koka upp vatten, fond, lagerblad, rosmarin och balsamvinäger i en gryta. Lägg i köttet och koka under lock ca 20 min.
    3. Skala och dela potatis och palsternacka i bitar. Lägg ner dem och koka ca 10 min till.
    4. Skär salladslök och broccoli i bitar. Lägg ner dem i grytan. Koka ytterligare 3-4 min. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och häll ner i grytan. Koka upp. Smaka av med salt och peppar

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (1)

    Heisjo 23 september 2009

    Supergd gryta. Kokade den betydligt längre i tid för att köttet skulle bli mört och så ersatte jag broccolin med morot. Mums!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben