Balsamvinäger och rödvin sås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En sås som passar utmärkt till en god saftig biff.

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk margarin eller smör
  • 3 msk socker
  • 1 - 2 krm grovmald svartpeppar
  • 2 dl vatten
  • 2 dl rött vin
  • 1 dl koncentrerad kalvfond
  • 1 dl balsamvinäger
  • 2 msk soja
  • 2 - 3 msk maizenaredning för mörka såser
  • Instruktioner

    Skala och finhacka löken till såsen. Fräs löken i hälften av matfettet i en kastrull. Tillsätt socker och peppar och låt fräsa tills sockret smält och börjar bli brunt. Häll på vattnet och vinet och tillsätt fond, vinäger och soja. Låt koka utan lock ca 10 min. Vispa i maizenaredningen och låt koka 1 min. Rör i resterande matfett.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Bomagnus 20 oktober 2008

    Den var mycket god men det behöver vara kraftigt kött

    Disen 3 september 2010

    Oj!oj, oj, så god denna sås va. Jag använde ett för mig "billigt och vanligt" vin och det blev så gott så alla skrapade tallrikarna. Denna sås kommer jag definitivt att göra igen när jag steker oxkött. Supergod och superlätt. Tack för receptet.

    Disen 3 september 2010

    Jag glömde: Såklart full pott. Tack igen.

    Relaterade Artiklar

    Goda såser och röror!
    Vad är väl en middag utan en god sås eller röra? Såsen ska vara den...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben