Serverar: 4 portioner
Tid: 20 minuter
En sås som passar utmärkt till en god saftig biff.
Skala och finhacka löken till såsen. Fräs löken i hälften av matfettet i en kastrull. Tillsätt socker och peppar och låt fräsa tills sockret smält och börjar bli brunt. Häll på vattnet och vinet och tillsätt fond, vinäger och soja. Låt koka utan lock ca 10 min. Vispa i maizenaredningen och låt koka 1 min. Rör i resterande matfett.
Goda såser och röror!
Vad är väl en middag utan en god sås eller röra? Såsen ska vara den...
Den var mycket god men det behöver vara kraftigt kött
Oj!oj, oj, så god denna sås va. Jag använde ett för mig "billigt och vanligt" vin och det blev så gott så alla skrapade tallrikarna. Denna sås kommer jag definitivt att göra igen när jag steker oxkött. Supergod och superlätt. Tack för receptet.
Jag glömde: Såklart full pott. Tack igen.