Banan och chokladkaka

Tre smaker som går ovanligt bra ihop: choklad, banan och ingefära.

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad
  • 200 g rumsvarmt osaltat smör
  • 1 tsk mald ingefära
  • 2 mogna bananer
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 50 g hackad mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång bakform, gärna med non-stick som rymmer ca 1 ½ liter. Använder du en form i aluminium bör den bröas.
    2. Lägg chokladen i en skål tillsammans med 25 g av smöret och ingefäran. Smält över vattenbad och rör samman till en jämn smet. Mosa bananerna.
    3. Lägg resten av smöret i en skål tillsammans med sockret och vispa smidigt. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa till en fluffig smet. Rör ner bananmoset och vänd till sist ner vetemjöl och bakpulver.
    4. Bred ut en fjärdedel av banansmeten i formen och skeda en tredjedel av chokladblandningen över. Varva sedan vidare på detta sätt och avsluta med banansmet. Strö den hackade chokladen i en sträng på mitten av kakan.
    5. Grädda i 1 timme, kontrollera att kakan är färdig med en sticka. Låt kakan stå kvar i formen i 10 minuter innan den stjälps upp.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Antioxidanter!
    Det finns många olika sorts antioxidanter, de viktigaste är karotenoid...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben