Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

Serverar: 4 portioner

Att äta något som är så gott som samtidigt gör gott för din kropp - magiskt! Om du hellre vill ha chokladsås tillsätter du kakaon. Använder du torkade dadlar, måste de ligga i blöt minst 30 minuter innan.

Ingredienser

  • 1 dl sötmandel
  • Kolasås
  • 10 färska dadlar, urkärnade
  • 1 dl grädde
  • Eventuellt 2 tsk kakao (om du hellre vill göra chokladsås)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 krm salt
  • 1 dl vatten
  • Glass
  • 5 bananer, skalade och frysta
  • 1½ dl kokosmjölk
  • Instruktioner

    1. Rosta mandlarna på medelvärme i torr stekpanna till fin färg. Hacka grovt.
    2. Kolasås: Mixa dadlarna med grädde, eventuellt kakao, vaniljpulver och salt till en slät sås. Späd med vatten till önskad konsistens.
    3. Glass: Mixa frysta bananer och kokosmjölk till en slät och krämig glass.
    4. Fördela glassen i glas, varva eller toppa med kolasåsen och de rostade mandlarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben