Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar
Serverar: 4 portioner
Att äta något som är så gott som samtidigt gör gott för din kropp - magiskt!
Om du hellre vill ha chokladsås tillsätter du kakaon.
Använder du torkade dadlar, måste de ligga i blöt minst 30 minuter innan.
Ingredienser
1 dl sötmandel
Kolasås
10 färska dadlar, urkärnade
1 dl grädde
Eventuellt 2 tsk kakao (om du hellre vill göra chokladsås)
1 tsk vaniljpulver
2 krm salt
1 dl vatten
Glass
5 bananer, skalade och frysta
1½ dl kokosmjölk
Instruktioner
Rosta mandlarna på medelvärme i torr stekpanna till fin färg. Hacka grovt.
Kolasås:
Mixa dadlarna med grädde, eventuellt kakao, vaniljpulver och salt till en slät sås. Späd med vatten till önskad konsistens.
Glass:
Mixa frysta bananer och kokosmjölk till en slät och krämig glass.
Fördela glassen i glas, varva eller toppa med kolasåsen och de rostade mandlarna.