Bananbröd

Serverar: 1 portioner

Ett snabbgjort, härligt bröd som är både fiberrikt, knaprigt och ger lite sötma.

Ingredienser

  • 2 mogna bananer
  • 2 dl havregryn
  • 4 dl dinkelsikt
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl hela hasselnötskärnor
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 2 ½ dl filmjölk
  • ½ dl mörk sirap
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en avlång form som rymmer ca 1 ½ liter.
    2. Skala och mosa bananerna. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölk, sirap och banan.
    3. Klicka ner smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Stjälp upp brödet och låt svalna på galler.

    Liknande recept

    5
    1 h 10 min

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben