Bananbröd

En fruktkaka med banan, choklad och hasselnötter. Servera bananbrödet till te eller kaffe

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 300 g skalad banan
  • 1 msk färskpressad citron
  • 2 ägg
  • ½ dl mjölk
  • ½ dl rapsolja
  • 100 g finhackad mörk choklad
  • 100 g finhackade hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda vetemjöl, socker och bakpulver i en skål. Mosa bananerna och blanda med den pressade citronen.
    2. Blanda banan, ägg, mjölk och olja. Rör i de torra ingredienserna samt hasselnötter och chokladhack. Häll upp smeten i en smord avlång brödform (2 liter) och grädda mitt i ugnen c:a 45 minuter.

    Liknande recept

    5
    1 h 10 min

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben