Bananbröd med nötter

Serverar: 30 portioner

Bananbrödet passar utmärkt att servera som mellanmål. Det kan dessutom bakas långt i förväg.

Ingredienser

  • 3 mogna bananer
  • 1½ dl hackade nötter, gärna pecannötter
  • 30 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 1 dl kokosflingor
  • 5 dl fullkornsmjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2½ dl lättmjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Ställ en bakplåt på mittfalsen i ugnen. Klä en bakform, 23x23 cm med bakplåtspapper.
    2. Mosa bananerna lätt, det får gärna vara bitar kvar i bananmoset. Hacka nötterna grovt.
    3. Rör matfettet mjukt. Tillsätt äggen och vispa samman kraftigt. Rör sedan ner bananmoset.
    4. Rör ner kokosflingor och nöthack. Blanda mjöl och bakpulver och blanda försiktigt ner det växelvis med mjölken. Överarbeta inte smeten, då kan brödet bli segt. Häll smeten i den klädda bakformen och jämna till ytan. Ställ formen på den heta bakplåten och grädda 1 timma och 15 minuter eller tills kakan har fått fin färg och känns torr när man sticker med en provsticka. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp och skivas.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    MrsMorrell 19 februari 2009

    Prövade receptet idag! Väldigt gott med extra saltat bregott och riven osv på. Men det är mer ett matbröd än det bananbröd jag hade i tanken. Men fortfarande, GOTT!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben