Bananbröd

Tid: 1 timme

Ett annorlunda, saftigt bröd som blivit min favorit. 173 kalorier per 100 g. Ett tips är att använda dinkelmjöl.

Ingredienser

  • 2 dl mosade bananer
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl vatten
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk kanel
  • 2 msk honung
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 165 grader.
    2. Rör ihop den mosade bananen, äggen och vattnet till en slät smet.
    3. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och kanel. Rör ner i smeten.
    4. Tillsätt honung. Häll sedan smeten i en oljesmord form. Grädda i 165 grader i 45 minuter.

    Liknande recept

    5
    1 h 10 min

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben