Ett gott bröd utan tillsatt fett och socker. Perfekt att baka om man har mogna bananer över eller bara är sugen på ett snabbakat bröd. Smakar lite sött eftersom det innehåller bananer, men är väldigt gott med lite smör och ost på!
Ingredienser
200 g (ca 3 1/3 dl) grahamsmjöl
200 g (ca 3 1/3 dl) vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
2 bananer
2 ½ dl naturell yoghurt eller filmjölk
1 dl mjölk
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda alla torra ingredienser i en stor skål. Skala bananerna och mosa dem.
- Vänd ner bananmassan i mjölblandningen och tillsätt yoghurt och mjölk. Blanda ihop till en smidig deg, den ska vara lite kladdig.
- Klicka ut till bullar eller baka ut som en stor kaka. Kan även hällas i en form och gräddas som en limpa.
- Grädda i ca 15 minuter om du gör bullar, annars lite längre. Passa och kolla när det verkar färdigt. Låt svalna på galler.
- Servera med lite smör och ost eller bara som det är.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Superenkelt, supergott! Stillar eftermiddagssuget perfekt.