Bananbröd

Serverar: 6 portioner

Ett gott bröd utan tillsatt fett och socker. Perfekt att baka om man har mogna bananer över eller bara är sugen på ett snabbakat bröd. Smakar lite sött eftersom det innehåller bananer, men är väldigt gott med lite smör och ost på!

Ingredienser

  • 200 g (ca 3 1/3 dl) grahamsmjöl
  • 200 g (ca 3 1/3 dl) vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 bananer
  • 2 ½ dl naturell yoghurt eller filmjölk
  • 1 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål. Skala bananerna och mosa dem.
    3. Vänd ner bananmassan i mjölblandningen och tillsätt yoghurt och mjölk. Blanda ihop till en smidig deg, den ska vara lite kladdig.
    4. Klicka ut till bullar eller baka ut som en stor kaka. Kan även hällas i en form och gräddas som en limpa.
    5. Grädda i ca 15 minuter om du gör bullar, annars lite längre. Passa och kolla när det verkar färdigt. Låt svalna på galler.
    6. Servera med lite smör och ost eller bara som det är.

    Liknande recept

    5
    1 h 10 min

    Kommentarer (1)

    tixip 4 januari 2011

    Superenkelt, supergott! Stillar eftermiddagssuget perfekt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben