Bananbröd

Tid: 1 timme 10 minuter

Detta utsökta bröd kanske hellre vill bli kallad kaka, p.g.a. sötman av bananerna

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 ägg
  • 5 msk mjölk
  • 1/2 salt
  • 75 g smör
  • 2 mogna bananer
  • 3/4 dl hackade nötter
  • Instruktioner

    1. Ställ ugnen på 175 grader. Sikta samman mjöl, bakpulver och salt I en större skål, vispa smör och socker. Vispa ner ägget tills smeten är pösig. Tillsätt de mosade bananerna och mjölblandningen. Vispa försiktigt i mjölk och nötter
    2. Häll smeten i en smord brödform. Ställ formen i ugnen och låt vara tills brödet får en vacker brun färg och spricker på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben