Bananbröd

Serverar: 12 portioner

Muffins med choklad, banan och vispgrädde. Kan det bli annat än smarrigt. Men varför muffinsen kallas Bananbröd vet jag inte.

Ingredienser

  • 100 g blockchoklad, valfri sort
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 medelstora mosade bananer, ca 300 g med skal
  • 1/2 tsk salt
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    Smält chokladen i grädden på svag värme. Rör smör och socker. Tillsätt äggen och bananmoset. Rör ihop alla ingredienser. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda i 200°C 10 min.

    Liknande recept

    5
    1 h 10 min

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben