Banancheesecake med amaretto och jordgubbar

Serverar: 10-12 portioner

Gillar du banan kommer du älska den här tårtan. Perfekt att ha i frysen och bara tina när det är fika- eller kalasdags.

Ingredienser

  • 14 digestivekex
  • 125 g smör
  • Fyllning
  • 4-5 bananer, ca 750 g
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 400 g färskost av philadelphiatyp
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl farinsocker
  • Ev 1-2 msk amaretto eller annan likör med nöt- eller kaffesmak
  • Garnering
  • 1 l jordgubbar eller andra bär
  • Instruktioner

    1. Krossa kexen till fina smulor i en matberedare. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner kexsmulorna i smöret.
    2. Lägg blandningen i en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Tryck ut till en jämn botten.
    3. Skala och mosa bananerna. Blanda dem med limejuice, färskost, créme fraiche och socker. Rör eventuellt ner likören. Blanda väl.
    4. Häll smeten i formen, täck med plastfolie och ställ i frysen minst 4 timmar. Ta ut kakan 30-60 minuter före servering beroende hur länge den har varit fryst.
    5. Garnera med halverade jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben