Bananmuffins med chokladkola

Bananmuffins proppat med chokladkola för att få riktigt sötsliskiga godsaker.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 75 g smör
  • 3 mogna bananer
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 ½ dl mjölk
  • Fyllning
  • 3 rullar kolafylld choklad à 78 g
  • Eventuellt lite mörk choklad till dekor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa äggen lätt med sockret. Smält smöret och mosa bananerna och rör ner detta i äggsmeten. Blanda mjölet med bakpulver, vaniljsocker och salt och rör ner i äggsmeten tillsammans med mjölken. Rör ihop till en jämn smet och fyll smeten i muffinsformar. Fyll inte för mycket, då rinner det över.
    3. Fördela chokladkolorna i formarna och grädda muffinsen i mitten av ugnen. Medelstora muffins gräddas i ca 25 minuter och mindre muffins i 15-20 minuter.
    4. Låt svalna och ringla eventuellt över lite smält mörk choklad över.

    Liknande recept

    5
    20 min
    12
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben