Bananmuffins med kanelglasyr

Serverar: 12 portioner

Här är en muffins för er som är inte tål gluten. Den är bakt på glutenfritt mjöl, laktosfri mjölk och mjölkfritt margarin. Om du inte tål vanligt bakpulver, så använd ett som är glutenfritt.

Ingredienser

  • 150 g glutenfritt vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 150 g strösocker
  • 6 msk laktostri mjölk
  • 2 ägg, lätt uppvispade
  • 150 g mjölkfritt margarin, smält
  • 2 små bananer, mosade
  • Glasyr
  • 50 g mjölkfri färskost (t.ex. Tofutti)
  • 2 msk mjölkfritt margarin
  • 1 krm mald kanel
  • 90 g florsocker
  • Instruktioner

    1. Placera 12 stora pappersformar i fördjupningarna i en muffinsplåt. Sikta ner mjöl, bakpulver och salt i en skål. Rör ner sockret. Vispa ihop mjölk, ägg och margarin i en separat skål. Rör långsamt ner de torra ingredienserna utan att vispa. Vänd ner de mosade bananerna.
    2. Fördela smeten i pappersformarna och grädda muff insen i 200° varm ugn i 20 minuter eller tills de har höjt sig och blivit gyllenbruna. Låt dem svalna på ett bakgaller.
    3. Glasyr: rör färskost och margarin luftigt i en skål, rör sedan ner kanel och florsocker till en slät kräm. Låt glasyren stå cirka 15 minuter i kylskåpet för att bli fastare och klicka därefter en sked glasyr på varje muffins.

    Liknande recept

    5
    20 min
    12
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben