Bananmuffins med kanelglasyr
Här är en muffins för er som är inte tål gluten. Den är bakt på glutenfritt mjöl, laktosfri mjölk och mjölkfritt margarin. Om du inte tål vanligt bakpulver, så använd ett som är glutenfritt.
Ingredienser
150 g glutenfritt vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
150 g strösocker
6 msk laktostri mjölk
2 ägg, lätt uppvispade
150 g mjölkfritt margarin, smält
2 små bananer, mosade
Glasyr
50 g mjölkfri färskost (t.ex. Tofutti)
2 msk mjölkfritt margarin
1 krm mald kanel
90 g florsocker
Instruktioner
- Placera 12 stora pappersformar i fördjupningarna i en muffinsplåt. Sikta ner mjöl, bakpulver och salt i en skål. Rör ner sockret.
Vispa ihop mjölk, ägg och margarin i en separat skål. Rör långsamt ner de torra ingredienserna utan att vispa. Vänd ner de mosade bananerna.
- Fördela smeten i pappersformarna och grädda muff insen i 200° varm ugn i 20 minuter eller tills de har höjt sig och blivit gyllenbruna. Låt dem svalna på ett bakgaller.
- Glasyr: rör färskost och margarin luftigt i en skål, rör sedan ner kanel och florsocker till en slät kräm. Låt glasyren stå cirka 15 minuter i kylskåpet för att bli fastare och klicka därefter en sked glasyr på varje muffins.
Liknande recept
Kommentarer (0)