Bananmuffins med lönnsirap

Serverar: 12 portioner

De här muffinsen låter helt enkelt bara mums!

Ingredienser

  • 1/2 l vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 1/4 dl socker
  • 3 dl filmjölk
  • 1 st ägg
  • 3 msk lönnsirap
  • 3 msk vegetabilisk olja
  • 3 st bananer
  • Instruktioner

    Blanda mjöl, kanel, bikarbonat, bakpulver och socker i en skål. Blanda filmjölk, ägg, lönnsirap, olja och skivad banan i en annan skål. Tillsätt bananblandningen till de torra ingredienserna och blanda varsamt. Klicka ut blandningen i muffinsformar (1.25 dl) och grädda i 200°C 25-30 min eller tills kakorna är genomgräddade (använd provsticka). Servera med lönnsirap.

    Liknande recept

    5
    20 min
    12
    3

    Kommentarer (3)

    guardianlinda 3 maj 2008

    Hej! Jag undrar ifall du tror det går bra med vanlig sirap, vad jag har förstått är lönnsirap lite sötare och mer flytande, men det kanske kan fungera med vanlig ändå?/Linda

    guardianlinda 6 maj 2008

    Hej igen! Nu har har jag fått tag på lönnsirap, mina föräldrar var i Stockholm i helgen, så nu kan det bakas.../Kram

    Maahl 16 december 2008

    Dom här är goda, häll på mycket lönnsirap vid serveringen :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben