Bananmuffins med nötter

Serverar: 24 portioner

Bananer och nötter gör dessa muffinsen extra goda.

Ingredienser

  • 225 g vetemjöl
  • 1 rågad tsk bakpulver
  • 1 krm bikarbonat
  • 2 mogna bananer
  • 8 msk smör eller margarin, rumsvarmt
  • 115 g strösocker
  • 1/2 tsk vaniljessens
  • 2 ägg, lätt uppvispade
  • 4 msk créme fraiche
  • 55 g pekannötter, grovhackade
  • Garnering
  • 8 msk smör, rumsvarmt
  • 115 g florsocker
  • 25 g pekannötter, finhackade
  • Instruktioner

    1. Placera 24 pappersformar i fördjupningarna i 2 muffinsplåtar eller ställ 24 dubbla pappersformar på en bakplåt.
    2. Sikta ihop mjöl, bakpulver och bikarbonat. Skala bananerna och mosa dem med en gaffel. Rör smör, socker och vaniljessens vitt och luftigt i en annan skål. Tillsätt äggen, lite åt gången, och rör om noga efter varje gång. Rör ner mosade bananer och créme fraiche.
    3. Vänd ner mjölblandningen och de grovhackade nötterna med en metallsked och fördela sedan smeten i pappersformarna.
    4. Grädda muffinsen i 190° varm ugn i 20 minuter eller tills de höjt sig och blivit gyllenbruna. Låt dem kallna på ett bakgaller.
    5. Garnering: Rör smöret luftigt i en skål. Sikta ner florsockret och rör om noga. Bred smörkräm på muffinsen och strö över lite finhackade nötter innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben