Hade bananer som skulle ätas upp, och samtidigt skulle jag göra omelett till frukost. Och detta blev resultatet.
Ingredienser
6 st ägg
2 mogna bananer
1 msk fiberhursk
3 msk vatten
1 dl rostade nötter
Smör
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Smöra en form med löstagbara kanter.
- Mosa bananerna, ställ dem åt sidan.
Vispa ägg, vatten och fiberhursk. Blanda i de mosade bananerna och nötterna.
Häll i allt i formen, Grädda.
- Det tar ca 15-20 minuter. Beroende på vad man har för ugn. Stick ner en matkniv i mitten av omeletten när det gått 15 minuter. Det ska inte vara torr. men gärna saftig.
- Ta de nötter du tycker bäst om eller har hemma.
Rosta dem i en stekpanna så de får fin gyllenbrun färg.
- Servera med, keso och äpple med lite kanel.
- Om man har i lite stevia så blir det en god efterrätt som serveras med grädde. Eller varför inte ha i saffran i smeten.
Liknande recept
Kommentarer (0)