Bananomelett i ugn

Serverar: 4-5 portioner

Hade bananer som skulle ätas upp, och samtidigt skulle jag göra omelett till frukost. Och detta blev resultatet.

Ingredienser

  • 6 st ägg
  • 2 mogna bananer
  • 1 msk fiberhursk
  • 3 msk vatten
  • 1 dl rostade nötter
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en form med löstagbara kanter.
    2. Mosa bananerna, ställ dem åt sidan. Vispa ägg, vatten och fiberhursk. Blanda i de mosade bananerna och nötterna. Häll i allt i formen, Grädda.
    3. Det tar ca 15-20 minuter. Beroende på vad man har för ugn. Stick ner en matkniv i mitten av omeletten när det gått 15 minuter. Det ska inte vara torr. men gärna saftig.
    4. Ta de nötter du tycker bäst om eller har hemma. Rosta dem i en stekpanna så de får fin gyllenbrun färg.
    5. Servera med, keso och äpple med lite kanel.
    6. Om man har i lite stevia så blir det en god efterrätt som serveras med grädde. Eller varför inte ha i saffran i smeten.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben