Bananrutor med kokostopping

Mjuka rutor med krämig topping. Banan, kokos och choklad är en perfekt kombination som garanterat gör alla kakälskare extra varma i hjärtat. Med sprits på toppen blir kakorna riktigt festfina.

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 2 mogna bananer
  • 3 ägg
  • 2½ dl socker
  • 1 dl grovhackad mörk choklad
  • 1 dl kokosflingor
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl filmjölk
  • Topping
  • 2 dl vispgrädde
  • 1½ dl kokosflingor
  • 200 g färskost
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Finrivet skal av ½ citron
  • Garnering
  • Kokosflingor
  • Kakao
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en liten långpanna som mäter 20*30 cm, eller klä den med bakplåtspapper.
    2. Smält matfettet och ställ det åt sidan att svalna. Hacka bananerna
    3. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Rör varsamt ner bananerna, chokladhacket och kokosflingorna.
    4. Sikta ner vetemjölet, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt filmjölken och rör varsamt smeten slät.
    5. Häll sist ner matfettet och rör åter varsamt smeten slät. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.
    6. Topping: Koka upp hälften av grädden i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner kokosflingorna. Låt blandingen svälla tills den kallnat.
    7. Vispa resterande grädde. Tillsätt färskost och matfett och vispa åter krämen slät.
    8. Tillsätt kokosblandningen, florsocker, vaniljsocker och finrivet citronskal. Rör åter krämen slät.
    9. Lossa den kalla kakan ur formen och skär upp i fyrkantiga bitar. Fyll krämen i en kraftig spritspåse och spritsa en topp på varje ruta. Strö över kokosflingor och sikta lite kakao.
    10. Tips! Har du ingen sprits får det lika bra att bre ut krämen jämnt över hela kakan och sedan skära upp den i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben