Banantårta med röda vinbär

Serverar: 1 portioner

Banan och röda vinbär är väldigt gott som fyllning i tårtor.

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kokande vatten
  • Fyllning
  • 3 dl röda vinbär
  • 2 bananer
  • 1 msk strösocker
  • 6 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ner vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt det kokande vattnet under omrörning. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1½ liter. Grädda kakan i 200 grader, cirka 30 minuter. Låt svalna och dela kakan i bottnar.
    2. Ta undan några fina vinbärsklasar till garnering. Mosa bananerna tillsammans med vinbär och socker. Vispa grädde med vaniljsocker.
    3. Bred ut banan- och vinbärsmoset mellan bottnarna. Täck tårtan med grädden och garnera med vinbärsklasarna.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben