Banantoffeepaj med apelsin

Serverar: 4 portioner

Knaprig botten och smarrig fyllning gör denna paj helt oemotståndlig. Det bästa är att den går snabbt att göra och kräver ingen ugn!

Ingredienser

  • 150 g digestivekex
  • 2 msk kakao
  • 75 g smör
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • Fyllning
  • ½ burk karamelliserad mjölk á 397 g
  • ½ tsk flingsalt
  • 2 bananer
  • 1 apelsin
  • 2 dl vispgrädde
  • Dekoration
  • Kakao
  • Mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Mixa kexen med kakao och smör till en smulig deg. Tryck ut degen i en form med veckade kanter, ca 18 cm i diameter. Fördela apelsinskalet över bottnen. Ställ i kylen.
    2. Blanda kolakrämen med flingsalt. Bred över bottnen. Skala och skiva bananerna, lägg dem på kolakrämen. Skala apelsinerna, skär ut hinnfria klyftor och låt rinna av. Lägg dem på bananerna. Vispa grädden. Klicka eller spritsa över frukten.
    3. Pudra över lite kakao och hyvla över mörk choklad. Servera direkt!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben