Bandspagetti med grönsaker och fläskfilé

Perfekt mat en fredags kväll. Varför inte bjuda vännerna på middag!

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 msk smör
  • 1 dl vatten
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • ½-1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 morot
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 squash
  • 4 port bandspagetti
  • ½ dl persilja
  • Instruktioner

    1. Putsa fläskfilén fri från hinnor och senor. Skär den i ca 2 cm tjocka skivor. Bryn den runt om i smör i en stekpanna. Krydda med salt och vitpeppar.
    2. Häll över créme fraiche och vatten, pressa i vitlöksklyftorna. Låt småkoka i ca 10 minuter tills fläskfilén är helt genomstekt.
    3. Skala morot, skölj purjolöken, paprikan och squashen. Kärna ur paprikan och strimla alla grönsakerna tunt. Koka 4 portoner bandspagetti enligt anvisningen på förpackningen. Låt grönsakerna koka med de sista 4 minuterna.
    4. Häll av vattnet från pastan och grönsakerna och lägg upp på ett stort fat eller stekpanna. Blanda ner persiljan i fläskfilén såsen. Lägg fläskfilén på pastan, häll över såsen.
    5. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben