Banoffie pie

Serverar: 12 portioner

Syndigt god, med söt kola, fruktiga bananer, krispigt pajskal, vispad grädde, choklad och hackade nötter. Det tar lite tid att koka kolan, men å andra sidan går den inte att misslyckas med så det är väl värt tiden. Pajen är glutenfri.

Ingredienser

  • Botten
  • 60 g mandelmjöl
  • 30 g socker
  • ½ tsk salt
  • 60 g smör
  • 60 g maizena
  • 30 g havremjöl
  • Fyllning
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk, á 397 g, (oöppnad)
  • 2 bananer
  • 3 dl vispgrädde
  • 50 g choklad
  • 50 g hackade nötter
  • 2 msk socker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda ihop alla ingredienser till botten till en deg. Tryck ut degen i en springform, degen ska upp ett par cm på kanterna. Grädda i ca 10 minuter. Låt svalna.
    3. Ta bort etiketten på den kondenserade mjölken och lägg den i en kastrull och täck med vatten. Koka burken i 2 timmar och 30 minuter, håll koll så att burken hela tiden är täckt med vatten. Ta upp burken och låt den svalna.
    4. Hacka nötterna. Rosta nötterna i en torr stekpanna. Tillsätt sockret i stekpannan och rör tills den smälter. Häll de varma nötterna på ett bakplåtspapper och låt svalna.
    5. Hacka chokladen grovt. Skiva bananerna. Vispa grädden. Öppna den avsvalnade burken med kondenserad mjölk som nu blivit till kola och bred den över pajskalet.
    6. Toppa med bananerna, den vispade grädden, hackad choklad och nötter. Ställ pajen i kylen ett par timmar innan servering.
    7. Det går utmärkt att frysa tårtan, och sedan ta fram den och låta den tina ca 1 timme i kylskåp.

    Liknande recept

    5
    2 h 30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben