Barbari-Iranskt bröd
Tid:
1 timme 30 minuter
Det är allra godast nybakt men går bra att frysa in.
Ingredienser
50 g jäst
1 l mjölk
1 dl olja
1 msk salt
1/2 dl strösocker
1 ägg
2 kg vetemjöl
Till pensling
1/2 dl naturell yoghurt
1/2 dl vatten
ca 40 g sesamfrön
Instruktioner
Finfördela jästen i en stor bunke, ljumma mjölken till 37grader, blanda med olja, salt och socker. Häll det över jästen rör tills jästen löst sig.
Tillsätt ägget och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg, låt jäsa 1 timme under duk.
Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen på ett mjölat bord och dela i 5 delar. Kavla ut varje del till en oval som ryms på en plåt.
Pensla med yoghurtvatten, strö på sesamfrön och klappa in dem med undersidan av en sked. Nagga brödet med en gaffel.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min tills brödet har fin färg.
Liknande recept
Grovt bröd med äpple och youghurt.
4.6
1 h 20 min
2
14
Bröd med soltorkade tomater, lök och oliver
4.4
2 h 30 min
2
14
Annas nyttiga bröd
4.6
1 h 40 min
2
28
Mitt goda hembakta bröd
5
3 h
2
4
Stinas Bröd
4.8
1 h
2
10
Bröd med morötter och solrosfrön
4.3
1 h
14-15
6
2 Bröd gräddad i kruka
5-6
1
Mörkt bröd
4.9
1
8
Maria Bröd
4.6
1 h 15 min
2
7
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!