Barbros currygryta med het sås

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Det här är en läsarfavorit ur ICA-Kuriren. Jag är obotligt svag för sådana här grytor som man kan servera med ris!

Ingredienser

  • Ca 500 g fläskfilé, tärnad
  • Smör och/eller olja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk curry + curry till såsen
  • 2 gula lökar, klyftade
  • 2-3 paprikor i olika färger, skurna i bitar
  • Sås
  • 2 dl crème fraiche naturell
  • 2 dl crème fraiche paprika/chili
  • 1 msk mango chutney
  • 1 msk sweet chilisås
  • Instruktioner

    1. Stek köttet i stekpanna med höga kanter. Salta, peppra och strö över curry. Blanda väl och fräs några minuter. Ta upp köttet och lägg i grönsakerna. Salta och peppra. Lägg tillbaka köttet i stekpannan och blanda väl.
    2. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Koka upp och smaka av med salt, peppar och curry. Blanda med övriga ingredienser. Hetta upp och servera, gärna med ris. Den blir ännu godare om den görs dagen före servering och värms upp!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben