Barbros köttfärspaj

Serverar: 4 portioner

Svärmors recept på köttfärspaj - ett måste för maken naturligtvis!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 6 dl vetemjöl
  • 250 g smör
  • 1 ägg
  • 1 ½ msk kallt vatten
  • 1 krm salt
  • 1 uppvispat ägg till pensling
  • Fyllning
  • 400 g köttfärs
  • 2-3 gula lökar
  • 50 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • ½ krm kajennpeppar
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 tomater
  • Riven lagrad ost
  • Instruktioner

    1. Blanda samman pajdegen i en matberedare. Tryck ut 2/3 av degen i en smord rund pajform. Nagga botten med en gaffel. Pensla botten med uppvispat ägg. Förgrädda i ugnen i 20 minuter, 200 grader.
    2. Hacka löken och fräs den i smöret. Tillsätt köttfärsen. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt vatten, salt, tomatpuré och kryddor. Låt puttra i 15-20 minuter. Låt svalna något. Fördela färsen i pajskalet. Täck färsen med tomatskivor. Strö över riven ost.
    3. Täck pajen med resterande pajdeg (gallerlock). Pensla med uppvispat ägg.
    4. Grädda i ugnen i 15 minuter, 225 grader.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben