Barnens glutenfria köttfärspaj

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 45 minuter

Denna rätt fullkomligen slukades av alla barnen - få maträtter klarar det! Näst gång jag lagar ska jag ta en bild.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 5 dl mjölmix
  • 150 g margarin
  • 1-2 msk filmjölk
  • Fyllning
  • ½ riven lök
  • 1 riven morot
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk Creme Fraiche
  • 1 ägg
  • 300 g köttfärs
  • Instruktioner

    1. Smula margarinet i mjölmixen och blanda med filmjölk till en lätthanterlig deg. Tryck ut degen i en stor smord pajform (eller flera mindre). Förgrädda i 6 minuter på 200 grader.
    2. Värm upp olja i en stekpanna. Häll i kryddorna och fräs till. Blanda i vitlök, lök och morot och fräs i någon minut innan du lägger i köttfärsen. När köttet är klart blandar du i tomatpuré och creme fraiche.
    3. Häll blandningen i pajen och grädda i ugnen i ca 15 minuter på 200 grader.
    4. Servera gärna med en sallad.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (2)

    mahlina 6 oktober 2010

    PRECIS, vad jag letade efter! tack!

    filo 16 juni 2012

    När ska ägget i?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben