Barnmat köttgryta

Tid: 1 timme 30 minuter

Passa på att göra stor sats direkt och frys in i burkar. Detta är en bra gryta att göra någon kväll eller dag då man har tid över, för ibland när man har ont om tid som småbarnsförälder är det skönt att ha färdiga matburkar i frysen som man bara tar fram eftersom. Använd gärna ekologiska råvaror! Storkok blir ofta billiga också, bra när man går på föräldrapenning.

Ingredienser

  • 400 g högrev
  • 5 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 gul lök
  • 1 brk krossade tomater
  • 10 medelstora potatisar
  • Vatten
  • 1 lagerblad
  • 1 kryddpepparkorn
  • 50 g smör utan salt
  • Instruktioner

    1. Skär bort alla senor och hinnor från köttet. Skala grönsakerna och finhacka dem. Fräs köttet, löken och rotsakerna i lite av smöret, krydda med lagerblad och kryddpeppar. Häll därefter på vatten så att det täcker köttet och koka i 40 minuter.
    2. Tillsätt därefter potatisen och de krossade tomaterna, koka ytterligare i 40 minuter och sila därefter av kokspadet genom en sil.
    3. Mixa grytan med smöret och späd med kokspadet till önskad konsistens. (Spar det överblivna spadet till brödbak eller som buljong i någon annan gryta.) Häll därefter upp på väl rengjorda glasburkar och kyl ned i vattenbad.
    4. Frys in det som inte skall ätas omedelbart.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben